
Hoe gebruik je T*RuSTdekentjes?
Algemeen gebruik
Zwaartedekens hebben als doel het contact met het lichaam te herstellen en rust te creëren. Contact met de huid is hierbij cruciaal. Een deken wordt los op het lichaam gelegd en mag het hoofd en aangezicht niet bedekken. Neus en mond moeten altijd vrij blijven om de ademhaling niet te verhinderen.
Gebruik bij baby’s en kinderen
Blijf bij een eerste gebruik in de buurt van het kind om reacties te observeren. Bouw bij gevoelige kinderen de tijd onder het dekentje geleidelijk op. Laat bij een eerste contact het kind nooit een hele nacht onder het dekentje liggen. Wanneer de baby of het kind een aantal uur zonder probleem het dekentje kan verdragen, kan het dekentje ook een hele nacht gebruikt worden.
Vermijd in ieder geval dat een baby of kind het dekentje over zijn hoofd kan trekken.
Neutraal/ warm/ koud gebruik
Elk deken kan neutraal of verwarmd of gekoeld gebruikt worden zonder gevaar van brandwonden. Gekoeld of verwarmd behoudt een deken ongeveer 20 minuten zijn temperatuur en neemt daarna langzaam de lichaamstemperatuur over.
Neutraal gebruik (op kamertemperatuur) geeft in de meeste gevallen de gewenste rust en ontspanning.
Verwarmd gebruik kan door het deken op een veilige verwarming te leggen.
Verwarmd kan een dekentje gebruikt worden bij onderkoeling, voor extra ontspanning of bij magere mensen die moeite hebben om hun lichaam warm te houden.
Leg het deken niet op een verwarmingstoestel waarbij directe aanraking of bedekking brand kan veroorzaken. Volg steeds de veiligheidsvoorschriften van het verwarmingstoestel.
Koud gebruik kan door het deken een tijdlang in de diepvries te leggen.
Koud kan het dekentje gebruikt worden bij koorts, bij oncontroleerbare jeuk, bij pijn of bij oververhitting (zomer), opvliegers, zware inspanning.